Ultimele unitati vizitate

Despre Sasca Montana din Sasca Montana

Adauga la favorite

CE SĂ FACI ÎN SASCA MONTANĂ ŞI ÎMPREJURIMI ÎN 7 ZILE

1.
Pentru cei care abia au ajuns şi sunt nerăbdători să facă o incursiune scurtă în cuprinsul zonei, se recomandă o plimbare de vreo 3 ore dus-întors, de-a lungul cheilor Şuşarei, traseu care nu are grad de dificultate, iar ca punct final de atracţie, se găseşte Cascada Şuşara. Traseul neavând grad de dificultate, se recomandă inclusiv ca plimbare cu copiii.
Plimbarea se desfăşoară de-a lungul văii cu acelaşi nume, trecerea peste cursul de apă se face fie la nivel cu apa, fie la înălţime mică faţă de acesta. Se poate vedea Cabana Şuşara (fostul Cazinou și restaurant), în stare de renovare, precum şi câteva din intrările vechilor exploatări miniere.

2.
O excursie frumoasă se face posibilă, timp în care drumeţul, după vreo două ore de mers ușor, are ca punct atins parcurgerea celor câteva tunele săpate manual în stâncă (realizarea lor se pare că a fost efectuată în perioada ocupației otomane), până la Podul Bei. Excursia durează 3 ore dus-întors, gradul de dificultate fiind mediu. Ca punct de plecare va fi Pensiunea Cheile Nerei, trecând peste Puntea Suspendată din capătul localităţii Sasca Română.

3.
Podul Bei – Păstrăvărie – Ochiul Beiului – Cascada Beuşniţa. Traseu cu grad de dificultate uşor, itinerarul desfăşurându-se pe parcursul a 4 ore dus-întors, având o faună şi o floră de invidiat, ne va încânta ochii pas cu pas. Nu neglijăm coborârea spre Cascada "La Văioagă". Iar ca şi caracteristică facem cunoştinţă cu Ochiul Bei, care este un lac cu o adâncime de 4,6 m adâncime şi un diametru de aproximativ 15 m, apa izvorând din fundul ei, sub formă de izbuc.

4.
Traseu frumos cu o durată de aproximativ 10 ore de mers pe jos, iar punctul final de atracţie fiind Lacul Dracului, aceasta se desfăţoară sub formă de circuit, pornind din Sasca Montană, pe drumul care duce spre ştinăpari – Poiana La Logor, apoi pe Ogaşul Porcului, în jos până la Lacul Dracului (lac ce provine din prăbuşirea tavanului unei peşteri şi are adâncimea de aproximativ 22 m, originea fiind un lac carstic). Se continuă drumul înspre Cantonul Damian – Podul Bei – Sasca Română şi se închide circuitul cu sosire în Sasca Montană. Traseul este puţin cam dificil.

5.
Cel mai dificil traseu, este parcurgerea în totalitate a Cheilor Nerei, cu plecare din localitatea Şopotul Nou şi sosire în localitatea Sasca Română sau Montană. Desfăşurat pe o lungime de 22 de Km, excursia se desfăşoară de-a lungul cursului de apă Nera, aceasta fiind totodată considerată cele mai sălbatice chei naturale din România. Este nevoie de 2–3 zile şi câteva locuri de campare pentru a putea vedea ceva. Pe acest traseu vom întâlni peşteri, avene, drumuri surplombate, treceri pe cablu, etc.
Diferenţa de nivel între punctul de plecare şi cel de sosire fiind mică (40m), se poate face şi rafting. Raftingul pe Nera (cu o lungime de 32 km), este organizat de o companie specializată cu sediul în Pensiunea Cheile Nerei, durata acestuia fiind de 4-8 ore (în funcţie de sezon şi mărimea râului), dar cu grad de dificultate redus.

6.
Cu o dificultate medie şi având la bază un drum de doar câteva ore, se poate ajunge la vizitarea ruinelor Cetăţii istorice construită de Regina Maria Tereza pe Dealul Coruna (Potoc), de unde se poate vedea chiar şi Dunărea (atunci când atmosfera nu este încărcată cu umiditate) sau se aude râul Bei cum curge, când nu bate vântul.

7.
Presupunând că se încheie sejurul în aceasată zonă minunată, recomand o plimbare scurtă de numai 2 Km, pe lângă malul râului Nera, având ca destinaţie vizitarea Mănăstirii cu acelaşi nume, oferind totodată şi o recreere sufletească. Nu uitați să vizitați biserica ortodoxă din Sasca (reconstruită în 1877) și biserica catolică din Sasca Montană construită în 1755.

ALTE OPŢIUNI
În aranjament cu Pensiunea Cheile Nerei, se poate alege o plimbare cu ATV-ul la Crucea Otmanului, Casa Verde sau pe vechiul drum roman, ori alte activităţi de divertisment oferite de aceasta.
Nu doresc să neglijaţi scurte plimbări în Comuna Sasca Montană, cu satele-i aparţinătoare, pe uliţa "Vârâţi" sau "Spânzuraţi" (acum Mihai Novac), de a admira vechea sau noua arhitectură, de a asculta istorie sau legende, de a vizita Muzeul Satului (casa d-nului Tăutu), şi de ce nu, pentru a servi un prânz delicios într-o ambianţă plăcută la Restaurantul "La Vechea Moară" (Sasca Montană Nr.530, în partea de sus a satului).

Trimis de:
Cookie-urile ne ajuta sa oferim serviciile noastre. Utilizand aceste servicii, acceptati modul in care utilizam cookie-urile. Aflati mai multe