Ultimele unitati vizitate

Cheile Nerei din Sasca Montana

Adauga la favorite

Poate că, spre norocul său, Parcul Naţional Cheile Nerei-Beuşniţa din judeţul Caraş-Severin este destul de greu accesibil turiştilor. De la Bucureşti şi până la Oraviţa, spre exemplu, ar trebui să străbaţi circa 520 de kilometri. La aceştia se adaugă încă 30 de kilometri până în fosta localitate minieră, Sasca Montană, un loc din care îţi poţi începe călătoria către oricare dintre punctele de atracţie ale acestui parc ce se întinde pe mai bine de 36.000 de hectare. Dar garantat va merita fiecare oră făcută către acest colţ de paradis românesc.

Nu pot să nu mă gândesc la faptul că urmele celui mai vârstnic european, un Cro-Magnon cu o vârsta de 42.000 de ani, au fost descoperite în imediata apropiere a acestui parc naţional, la Anina. Poate că de aici avea să pornească marea migratie a primilor oameni către restul continentului european şi către Oceanul Atlantic. În fond, există o diferenţă de vârstă de cel puţin 15.000 de ani între cele mai vechi fosile descoperite la est de Porţile de Fier şi cele scoase la lumina în vestul lor.

Aceasta este, de fapt, şi prima impresie pe care ţi-o lasă impresionantele chei al râului Nera, impresia că, într-un fel sau altul, ai călătorit în timp, undeva într-o era în care natura nu a apucat să fie alterată şi în care sălbăticiunile încă stăpâneau Pământul. Păduri uriaşe, cascade, peşteri, lacuri ale căror ape te hipnotizează prin culorile lor ireale, stânci greu accesibile şi trasee care îţi impun să traversezi o Nera rece şi învolburată ... o aventură demnă de povestit celor care încă nu au ajuns prin astfel de locuri.

Este aproape imposibil să nu te închini în faţa acestei catedrale a naturii în care timpul s-a oprit în loc pentru a surprinde, ca într-o fotografie, tot ceea ce natura a putut da mai frumos. Şi pentru că este deja greu să descrii în cuvinte senzaţia pe care ţi-o lasă frumuseţea sălbatică a Cheilor Nerei, vom lăsa şi noi imaginile să vorbească de la sine despre un paradis aflat mai aproape de noi decât ne-am fi închipuit vreodată ...

OCHIUL BEIULUI
Lacul "Ochiul Beu" se află la o altitudine de 310 m în unghiul format de confluenţa Beusniţei cu Beu Sec. Are o formă aproximativ ovală, o suprafaţă de 284 m2, şi o adâncime maximă de 3,6 m.

LACUL DRACULUI
Lacul Dracului este situat pe malul stâng al Nerei, s-a format prin prăbuşirea tavanului unei peşteri. întinzându-se pe o suprafaţă de 700 m2 este cel mai mare lac carstic atât din judeţul Caraş-Severin cât şi din ţară. Lacul Dracului are adâncime maximă de 9 m.

Trimis de:
Cookie-urile ne ajuta sa oferim serviciile noastre. Utilizand aceste servicii, acceptati modul in care utilizam cookie-urile. Aflati mai multe